مزایای استفاده از چراغ LED

مشخصات منحصر به فرد LED باعث شده است که این منبع نوری به سرعت جایگزین سایر منابع تامین روشنایی گردد. در ذیل به برخی از این مشخصه ها اشاره میگردد.

طول عمر:

اولین و مهمترین پارامتر، طول عمر لامپ های LED می باشد. لامپ های LED طول عمری بین 40 هزار تا 50 هزار ساعت دارند که این طول عمر قابل مقایسه با لامپهای دیگر نمی باشد.

بازده نوری ( Lm/watt ) :

از دیگر مزیتهای LED می توان به بازده نوری بالای این منبع نوری اشاره نمود. در حال حاضر لامپهای LED بازده ای بین 75 تا 160 لومن بر وات را دارا می باشد که در مقایسه با سایر لامپها عدد بسیار بالاتری است.

بهره وری انرژی :

LED در واقع دارای بهره وری انرژی خیلی بالایی هستند به گونه ای که بیش از 80% انرژی به روشنایی تبدیل می شود و 20 درصد مابقی به انرژی دیگر همچون گرما تبدیل می گردد. طول عمر بالا در این خصوص به عنوان یک ضریب دستیابی به بهره وری بیشتر عمل می کند مخصوصاً در ابعاد بزرگ تر همانند پروژه های زیربنای شهری مانند راه آهن، فرودگاه ، مترو و … با استفاده از چراغهای مدرن LED حداقل 50 درصد کاهش مصرف انرژی نسبت به حالت استفاده از لامپ های معمولی خواهد داشت.

ضمن اینکه هزینه تعویض و تعمیرات لامپها هم به تناسب کم تر است و این مسئله موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه های تعمیرات و تعویض لامپها می گردد.

عدم افت شار نوری در طول عمر LED

اغلب لامپها پس از اینکه مدتی از عمرشان گذشت شار نوری آنها افت می کند. این افت شار نوری به دلیل فرسودگی و کاهش کارایی اجزای مختلف تشکیل دهنده ساختمان لامپ نظیر ماده فلورسنت، گاز داخل محفظه، تبخیر فیلامان و … می باشد. از مزایای LED با کیفیت داشتن کمترین افت شار نوری در طول عمر خود می باشد.

عدم وجود پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز

همواره نوری که توسط منابع روشنایی تولید می شد به همراه پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز بوده است که در حوزه بینایی ما قرار ندارند و نه تنها کاربردی به منظور تأمین روشنایی ندارند بلکه برای انسان مضر می باشند.

عدم وجود پرتوهای مذکور در منبع نور LED از دیگر مزایای آن بشمار می رود.

سازگاری با محیط زیست:

لامپ های LED عاری از هرگونه مواد شیمیایی سمی می باشند. لامپ های فلورسنت معمولی دارای مواد سمی بسیاری هستند به عنوان مثال جیوه که برای محیط زیست خطرناک است. لامپ های LED حاوی هیچ گونه مواد سمی نیستند و 100 درصد قابل بازیافت می باشند.

با کیفیت و با دوام، چراغ LED می تواند در برابر شرایط سخت مقاومت داشته باشد :

LED ها از مواد سخت و مقاوم و بسیار با دوام ساخته شده اند و می توانند در شرایط سخت کاربری داشته باشند. از آنجایی که LED ها به شوک، ارتعاش و اثرات خارجی مقاوم هستند، برای استفاده در شرایط سخت و قرار گرفتن در معرض باد و باران و یا حتی خرابکاری های خارجی بسیار مناسب هستند.

تنوع در طراحی، LED دارای تنوع بسیار قدرتمندی در زمینه طراحی می باشد:

LED ها توانایی ترکیب در اشکال مختلف را دارند. با LED می توان افکت های متنوع رنگی و نوری ایجاد نمود. چراغ های LED امروزه با اشکال و انواع مختلف در اماکن مختلف مانند کلاس های درس، محیطهای تجاری، اداری، هواپیما و … مورد استفاده قرار می گیرند.

عملکرد در دمای بسیار پایین یا بالا:

LED ها بسیار مناسب برای روشنایی در دمای بالا یا پایین می باشند. در صورتی که این چالشی است که لامپ های فلورسنت با آن روبرو هستند. اما LED ها به خوبی قابلیت بازدهی در دمای بسیار پایین همانند سردخانه ها را دارند.

تنظیمات و تمرکز نوری:

LED ها طوری طراحی شده اند که به خوبی قابلیت تمرکز روی یک جسم یا منطقه خاص را دارند و این مسئله امکان دستیابی به یک کاربری بسیار بهتر از لامپ های معمولی را ایجاد کرده است.

LED ها می توانند چندین بار خاموش و روشن شوند:

LED ها بلافاصله پس از اتصال روشن می شوند و قابلیت این را دارند که بارها و بصورت مکرر خاموش و روشن شوند. این قابلیت بسیار کاربردی برای استفاده در پروژه های روشنایی و چراغ های سیگنال ترافیکی می باشد.

ولتاژ پایین، چراغ های LED می توانند در ولتاژ پایین بازدهی داشته باشند:

منبع تغذیه با ولتاژ پایین برای روشن شدن LED کافی است. این باعث می شود استفاده از چراغ LED در فضای باز و مناطق دور افتاده با منبع انرژی خورشیدی به راحتی امکان پذیر باشد.